Fanzoj inox Zagreb


logo-fanzoj-100Zagreb, 2000. godine na mnogobrojne zahtjeve kupaca iz Hrvatske, na staroj Trešnjevci, u Ogrizovićevoj ulici 40A na 160 m2, otvoren je vrhunski uređen prodajni salon lovačke opreme, oružja i streljiva. Uz ugodnu lovačku glazbu i projekcije lovačkih CD-a, dočekat će Vas stručno i srdačno osoblje, koje je spremno pružiti Vam sve informacije i upoznati Vas sa novitetima na svjetskom tržištu lovačkih produkata. 
Sa preko 10.000 artikala vezanih uz lov i gotovo 400 pušaka uvijek spremnih za isporuku sa našeg lagera u Austriji sigurno ćemo zadovoljiti i najistančaniji ukus naših klijenata. 

 

Ukoliko se odlučite družiti sa nama, možete to svakodnevno činiti u našem prodajnom salonu u Ogrizovićevoj ulici 40A u Zagrebu, od ponedjeljka do petka u vremenu od 9:00 do 17:00 sati. Za sve dodatne informacije na raspolaganju Vam stoje naše 3 telefonske linije sa pozivom na 01/3822-655, fax: 01/3820-185 ili naša mail adresa: info@fanzoj.hr. Na našoj web strnicu putem obrasca z akontakt možete nam  izreći svoje pohvale, pokude (nadamo se da ih neće biti) kao i saznati novosti vezane uz neki novi svjetski hit oružja, streljiva ili opreme. 
Na našoj web stranici imat će te prilike upoznati se i sa akcijama na dio asortimana naših roba. 
Nadamo se da ćemo se često družiti i svakako Vam želimo Dobru kob!
Djelatnici poduzeća Fanzoj Zagreb.

Tradicija nije zasluga, nego izazov

fanzoj-logo

Grb obitelji Fanzoj

Od početka 16. stoljeća proizvodnja oružja bila je važna stvar u Ferlachu. Obitelj Fanzoj je kroz pet generacija davala svoj doprinos toj ponosnoj tradiciji.

 

Kada je car Maksimilijan I. zbog prijetnji od Turaka i Venecijanaca morao utvrditi grad Klagenfurt, pozvao je marljive oružare da dođu u selo pod opsadom, današnji Ferlach. Potoci vode koji su se slijevali s Karavanki pokretali su kovačke čekiće, a guste šume su žarom snabdijevale kovačka ognjišta, a talionice u Koruškoj su osigurale potrebno željezo. No ipak, od svega toga je bila važnija vještina bravara, kovača cijevi, bušača cijevi, proizvođača kundaka i oružara. Premda je u početku prevladavala proizvodnja oružja za vojne potrebe, uvijek je izrađivano i lovačko oružje. Iz mnoštva specijaliziranih zanata, malo po malo, su se izdvajali vješti puškari, a njihov ceh je imao i svoj vlastiti pečat za oznaku položenih ispita i kao dokaz stroge kontrole kvalitete.

Kada je Marija Terezija pozvala Fanzojeve pretke da dođu u Ferlach, selo puškara je već imalo međunarodnu reputaciju. Cijela austrijska vojska je bila opremljena oružjem iz Ferlacha, a već i u to vrijeme je postojao izvoz i međunarodna prodaja. Od skromnih početaka obitelj Fanzoj je ubrzo postala uglednim članom ceha, a kada je opremanje vojske počelo zahtijevati masovnu proizvodnju i postalo nespojivo sa zanatskim načinom proizvodnje, obitelj je našla praktično rješenje za svoju budućnost – Fanzojevi su se specijalizirali za vrhunsko lovačko oružje.

Bogato iskustvo i znanje se sakupljalo i prenosilo s generacije na generaciju, a danas ga majstor Fanzoj koristi i proširuje također onako predano kao i njegovi preci. Najvažnija stvar je zadovoljstvo klijenta jer su zadovoljni kupci omogućili da se danas lovci širom svijeta služe Fanzojevim oružjem.

Najslavniji klijent Fanzojevih je svakako bio austrougarski car Franjo Josip. Fotografija ga prikazuje u lovu s pradjedom današnjeg vlasnika. Budući da stil i kvaliteta više nisu na istoj cijeni kakva je nekada bila, stvari su danas teže nego što su bile, no istovremeno su i atraktivnije, jer je zadovoljstvo u postizanju nečega posebnoga za moderne kupce još veći izazov.

Premda je pred izvjesno vrijeme mediokritet postao norma, Fanzoj dozvoljava sebi i svojim klijentima da zaborave na takav razvojni put.

 
fanzoj-povijest
Austrougarski car Franjo Josip u lovu s pradjedom današnjeg vlasnika Fanzoja